Speelbos en oogstbos

Van der Molen Groenconsult heeft in opdracht van Stichting Landschap Rijnwaarden een speelbos ontwikkeld aan de rand van Lobith. In dit speelbos kunnen kinderen rondstruinen en spelen in een natuurlijke omgeving.

In het speelbos zijn speelmogelijkheden voor kinderen in de leeftijd van 8 – 12 jaar gecreëerd. De lokale schooljeugd is zeer actief betrokken bij het ontwerp van het speelbos. In dit participatieproces hebben de kinderen van de groepen 6 en 7 van de plaatselijke basisscholen hun ideeën gegeven voor het speelbos. Rekening houdend met de wensen van de schoolkinderen en de veiligheidsaspecten, is het uiteindelijke speelbos gerealiseerd. Diverse natuurlijke speelelementen zijn geplaatst, zoals een speelvlotje, een touwbrug en een kruiptunnel met takken.

Grenzend aan het speelbos is een oogstbos aangelegd. Dit is een open bos met vruchtbomen en – struiken waar kinderen (en ook volwassenen) appels, peren, kersen, hazelnoten en bramen kunnen plukken. De fruitbomen en fruitstruiken zijn door de basisschoolkinderen geplant met Boomfeestdag.

Sinds de opening wordt het speelbos veelvuldig bezocht door de lokale schooljeugd en door wandelaars. In het speel- en oogstbos zijn wandelpaden gecreëerd. Geschikt voor een ‘ommetje vlakbij huis’ en ook kan verder gewandeld worden op een aansluitend nieuw gerealiseerd wandelpad.

Van der Molen Groen consult voert het jaarlijks beheer van het speel- en oogstbos uit. Ook verzorgen wij de regelmatige inspecties van de speelvoorzieningen in het speelbos.

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op